onsdag 1. februar 2012

Protestsøm og surmuling

DSC_1190

Jeg kjenner at jeg blir SÅ irritert hver gang jeg skal på en butikk og kjøpe klær til min sønn på 7 år.
Han er som gutter flest: lang, og krever dermed klær i størrelse 9 år.
Når jeg kommer inn i gutteavdelingen for hans størrelse, blir jeg ALLTID like oppgitt. Det er trist, trist, trist og enda mer og MASSE trist å se at det ikke finnes ett eneste plagg med glade, fargerike motiv beregnet på BARN.
Gutteklærne er “kule” og fancy med rockeband, hodeskaller, superhelter eller geometriske figurer i sære farger som grått, svart og hvitt.

Tar jeg ett lite kikk i retning gutt størrelse opp til 128, er utvalget ett helt annet. Der finner man Simpson, smurfer, morsomme figurer, FARGER og GLADE klær.

Når ble det bestemt at min gutt på bare 7 år allerede er voksen?

Nei, jeg kjøpte en genser i størrelse 122/128, sydde hvit ribb på ermene og gav den til min sønn.
Nå har han en SMURFEgenser i størrelse ca 10 år, som han er strålende fornøyd med. For gi meg ett barn som ikke er påvirket av smurfebølgen om dagen?! For ja, min sønn er enda ett BARN.

Hmmff….

Tidsbruk: 10 minutter… dette blir gjentatt!

14 kommentarer:

Sebastian sa...

Kjempelurt! Og jeg er veldig enig. Også jenteklær synes jeg blir vel for voksent. Det er da jeg er ekstra glad jeg syr selv.

Cino sa...

Jeg kunne ikke ha sagt det bedre selv! Dødningehoder er ikke noe jeg ønsker å assosiere med mine gutter på 4 og 6. Nitriste plagg med nitriste farger og motiver er det vi tilbys. Synes løsningen din her var veldig kjekk. Særlig for høye, tynne gutter.

Karis trå' sa...

Enig meg deg.Barn skal få være barn med fargerike og morsomme motiv. Kjempefin genser!!

Innestemmen sa...

Skriver under, og noterer den gode ideen bak øret til noen år fram i tid, når jeg GARANTERT kommer til å ergre meg over samme problem..

Klem

Anne Line sa...

Er så enig, så enig!
La barn, være barn!!!!! BASTA:)

LilleKrokodille sa...

Tilhenger av protestsøm!
Har to gutter selv og har bestemt meg for å bare sy mest selv :)

malla sa...

Så genialt! Må prøves da jeg har det samme problemet som du.

Findus sa...

Kjempelurt :))) Barna nå blir altfor fort store, eller skal være små voksne ... Fordi det er så søtt !! Stemmer på at barn skal være barn så lenge de faktisk ER det .

I en Sving sa...

Er helt enig med deg. Er jo helt umulig å finne klær som er morsomme og fargerike. Et lite tips kan være H&M. De har stripete trøyer i morsomme farger.
Ellers var jo ideen din superlur :)

Shamu sa...

Takk for koselige tilbakemeldinger, og gøy om jeg kan inspirere andre til å protestsy! hehe..

Innestemmen - Jeg kjøpte denne på H&M, det er en av de butikkene jeg er irritert over. hehe... for ja, i basictopper er de fleste gode på fargeutvalg, men utover det er det elendig. Jeg fortalte dem (igjen) hva jeg syns, og damen bak kassen syns det var helt genialt at jeg skulle sy dem om for å forlenge levetiden på BARN. hehe
Hun skulle bringe det videre.

Nina sa...

Stilig topp og godt tiltak!

ahli sa...

Kjempesmart. Har et barnebarn på 5 som har samme problemet. Han er tynn og uten hofter. Alle buksene blir for vide for han, og bare glir ned. Han har konstant rørleggersprekk. Skal han gå ned en størrelse blir de for korte. En ribb nede på buksene blir ikke fint på en tøff dongri.
Bukseseler går fo en liten stund.

Astrid

Janomine sa...

Så lurt! Billige basisklær fra H&M er jo også fine å bruke som utgangspunkt om man freshe de opp med en applikasjon o.l :)

BirjitB sa...

Kjempe lurt:)
Skjønner veldig godt iritasjonen over alt for voksne klær. Barn må få vera barn så lenge dei kan:)