onsdag 6. juni 2012

iPad veske til mitt Rosa Helikopter–med mønster

DSC_1652

Nylig var min aller kjæreste og fineste mannemann i det store Amerika på jobbreise.
Når han da kommer hjem med bygave til sin kone, i form av en “The new iPad” med rosa beskyttelsescover… da blir konen GLAD og sprudlende og dansende som ett barn… ett skrekkelig lite ett… GLAD!

Ikke visste jeg egentlig om jeg hadde behov for en sånn moderne sak, men jammen er jeg god på å skape meg behov.
Jeg er vel mildt sagt avhengig av det lille rosa sukkertøyet, og min stakkars røde Rødlaug (laptop) er rimelig sjalu der hun har ligget i en skuff siden helikopteret kom hjem.

DSC_1654

Siden min nye bestevenn stort sett er med overalt, måtte den få en ekstra beskyttelse, da i form av kjærlighet i hver en maske…

Jeg har heklet en liten veske i bomullsgarn, og oppi der sover den godt. Ikke får den klissete barnefingre på seg heller.

Jeg heklet den etter eget mønster ongoing.. dvs at jeg startet med å legge opp luftmasker 1 iPad-lengde + 2 lf i hver ende til å snu med, så heklet jeg fastmasker rundt i ring og festet med kjedemaske. Da var bunnen ferdig.
Deretter heklet jeg 3 lf og så en stavmaske i hver fm rundt hele bunnen, avsluttet med km i første sm.
Jeg heklet 3 runder med staver, før jeg begynte å hekle stavene i bakerste ledd, på den måten fikk jeg striper/riller i mønsteret.
Jeg la også inn noen rosa striper for å få litt ekstra Pinky effekt.
Når vesken var så høy som den åtte være, heklet jeg en halv omgang med staver, snudde og så tilbake igjen. Dette gjorde jeg til lokket var langt nok.
Jeg hoppet over 3 staver der jeg syns knappen burde stikke ut, og fikk på den måten knappehull.
Sydde på en stor rosa knapp til slutt.

Jeg er jo en racer på hekleoppskrifter, men trenger du denne sånn helt konkret, så skal jeg sette meg ned og telle og få den helt riktig. I så fall, hyl ut. Smilefjes


Garn: Restegarn fra Sparkjøp sitt eget bommulsgarn. 5 kroner per bunt og fantastisk deilig å hekle med. Kan anbefales!

DSC_1655-2

1 kommentar:

Klestrollet sa...

Hi,hi, ja kjenner meg igjen i et sånn skapt behov... Neida, jeg skulle ikke ha noe iPad, men da også min mann kom hjem fra USA med en, tok det ikke lang tid før jeg ble hektet... Nå kaller de meg bare iPad- Anne her hjemme.... Flott veske!!