torsdag 18. september 2014

Redesign og tamburering av romantisk genser

DSC_5882

Jeg er medlem av Flekkefjord Husflidslag hvor vi møtes hver onsdag for kos og håndarbeid. Innimellom har vi presentasjon av teknikker, nyheter og ideer, og i den forbindelse skal jeg presentere teknikken “Tambuering” i November. Tamburering er en form for brodering ved hjelp av tynn heklenål, garn/broderitråd og broderiramme.

Du kan lese en god forklaring av teknikken HER.

Jeg er ingen tambureringsekspert, men så er heller ikke tamburering vanskelig i det hele tatt. Planen er å lære underveis, og rekker å skape nok produkter og erfaringer ved hjelp av denne teknikken, til å gi ett lite bilde av en høyst glemt teknikk. En såkalt Rødliste-teknikk.

DSC_5874

Teknikken er hovedsakelig fra gammelt av brukt til å dekorere forklær, bunader osv. Jeg tenkte at det kunne være moro å modernisere det litt, og bruke det på en måte jeg ikke har sett før. På en jerseygenser.

For å gjøre det ekstra moro, kombinerte jeg det med min store lidenskap: redesign.
Jeg valgte ett enkelt prosjekt, mye fordi jeg ville at det skulle gå fort, og fordi jeg var redd for at jeg muligens ødela jerseyen med heklenålen, og dermed måtte kaste ett tidkrevende prosjekt.

Inn i skapet til minstemor og hentet ut to gensere størrelse 8 år, som jeg gjorde om til en genser størrelse 10 år.
Jeg brukte den hvite genseren til ribb i livet og ermene, skar bort oppleggskanten på den rosa genseren og sydde på ribben.
Alt i alt tok den biten av prosessen max 20 minutter, og vi har to mindre gensere å donere til Fretex….

DSC_5878

Jeg ville gjerne tambuere en tekst som kunne være litt moro å bære med seg en hel dag.
Jeg valgte: SMIL, på den måten får lillemor automatisk en hel haug med smil av alle som ser genseren hennes på skolen. Vinn vinn!

Jeg brukte en merkepenn og tegnet teksten der jeg ville ha den.
Genseren spente jeg fast i en liten broderiramme, det er viktig at du ikke bruker en stor ramme, for da blir ikke stoffet stramt nok.

Så var det bare å sette i gang.
Garnet jeg har brukt er offwhite moullinetgarn. Planen var hvit, men det var jeg tom for.

Jeg har brukt heklenål størrelse 0,60 og liten ramme. Rammen har jeg kjøpt på Husfliden, men de selges på godt utstyrte hobbybutikker.

DSC_5876

I halsen har jeg pyntet med en vintage blomsterknapp for å sette prikken over i-en.
Ble det ikke lekkert?

DSC_5888


Hvis du ønsker å lære litt mer om tambuering, kan du med stor fordel se You Tube videoen til Nina Hove Myhre. Hun har en grundig gjennomgang av teknikken og hvordan du kan bruke den.
DSC_5886DSC_5887

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nydelig! For en flott ide! Genseren ble lekker :-)

Innestemmen sa...

Morsom ide, den ble kjempefin! :))

Libiya jhon sa...

I truly like your approach of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site listing and can be checking again soon. Pls check out my web page as well and let me know what you think. Affiliate spam....Best Cccam Server

Åse sa...

Så fin Alea ble i genseren. Du er så kreativ. Gleder meg til møtet i november��