mandag 2. juni 2014

Redesign: Mormors Selskapskjole

DSC_4616

På hytta til mormor fant mamma en hel haug med klær hun pleide å bruke når hun var der, noe hun var titt og ofte da hun var frisk.
Hun hadde en kjole jeg husker hun hadde på seg flere ganger når vi skulle på besøk til naboene, når hun skulle pynte seg. Denne kjolen tok mamma med hjem til meg. Og det er jeg glad for. Nå kan den bli omskapt til to nye plagg til MEG! Hurra!

Utgangspunktet:
Photo 30.05.14 19 19 54

Kjolen var flere størrelser for stor for meg, og helt uten form.
Jeg klippet av skjørtedelen og sydde den om til ett skjørt til meg.
Det akter jeg ikke å vise dere, for jeg skal sy det om enda en gang først. Det ble ikke helt som jeg hadde tenkt, jeg har nye planer for det.

Overdelen hadde jeg tenkt å kaste, men heldigvis fant jeg ut at jeg kunne eksperimentere med den.
Det er gøy å leke!

DSC_4615DSC_4618

Jeg spratt av ermene, sydde den inn på skrått i sidene etter mine mål, sydde innsnitt til brystene og sydde inn ermehullene.

Av det ene ermet lagde jeg en lomme.

Det bringebærrøde crimplinlignende stoffet jeg har brukt som skjørtedel, var ett stoff jeg fant i restekroken på Stoff og Stil for ett halvt år siden.
Siden den opprinnelige kjolen er vintage crimplinstoff, syns jeg det var en riktig og morsom kombinasjon av stoffer, samt at det frisket opp kjolen veldig.

For å ta igjen skjørtestoffet, trakk jeg om en stor knapp i samme stoff og sydde på lommen.


DSC_4614DSC_4621

Jeg likte veldig godt den ufattelig kule 70-talls kragen på kjolen, og jeg digger at den stikker utover skuldrene. Det gir kjolen det lille ekstra.
Kjolen er superdeilig å ha på seg, og jeg tror den kommer til å bli mye brukt, jeg må bare sjekke responsen jeg får på min første bytur. Jeg kan tenke meg at man enten elsker den eller hater den. hahaha….
Jeg ELSKER den, og det gjorde mamma også da hun så sin mors finkjole bli endret så mye. GØY!

Størrelse 38.

DSC_4619

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Kjempeflott redesign, kjolen kom absolutt til sin rett igjen, synes også kragen gjorde seg veldig godt:)

rockefår sa...

Flott kjole, kraven var virkelig toppen!