torsdag 19. juni 2014

Redesign; Døll skjørt blir hot sommerkjole


DSC_4847

Jeg fikk en del klær av en venn her i Flekkefjord, deriblandt en del vintage klær og noe nyere. Noe kunne brukes, noe gav jeg videre og noe gikk til Fretex. det er det som er så morsomt med å få sånne sekker med klær; jeg kan gå på skattejakt og fråtse i godbiter! Gøy gøy gøy!

Midt i sekken lå dette plissèskjørtet fra 60-70-tallet. Helt uten form og mening og en hjelpesløs lengde som var hverken eller.
Skjørtet havnet rett i Fretexhaugen… i nøyaktig fem minutter, så plukket jeg det raskt opp igjen. Hva om jeg sydde det om til stroppeløs sommerkjole?

DSC_4770DSC_4771

Først testet jeg strikken i livet, om den var bred nok, eller om jeg måtte bytte den ut.
Den var helt perfekt over brystet, akkurat stram nok til å holde seg på plass uten at jeg trenger å anstrenge meg eller bekymre meg.


DSC_4828

Deretter var det en utfordring med formen på skjørtet, det måtte modelleres til å passe min kropp og se ut som en kjole.
Jeg kunne velge å sy delen over brystet med masse sømmer med strikktråd i. Hva heter det nå? Smock?
Men, jeg fant ut at det er veldig inn, og “alle” prøver seg på det nå, så jeg ville prøve noe annet.

Jeg tredde skjørtet nedover ei prøvedukke og begynte å sette nåler.
Det var ikke lite utfordrende med alle foldene som jo også skulle passe inn, men det gikk.


DSC_4831


Jeg sydde inn minst 10 cm i ryggen og muligens rundt 15 cm i hver side, før den satt. jeg måtte lage naturlige buer som fulgte kroppen, og så etterhvert behover for en skredderlinjal. Det får jeg ønske meg til bursdagen min.

I front lagde jeg tre legg som jeg sydde først lett med maskin, men som jeg så sydde inntil hverandre med små tette håndssting for å lage en illusjon av ett lite belte under brystet. Det ble VELDIG bra, heldigvis, for det tok tid.

Knappen var siste tilskudd.
Først hade jeg bestemt meg for å kjøpe gamle tinnknapper eller “gull”knapper med motiv av sjø osv. Tenkte det var litt kult siden det er en sørlandsskjole.
Men så fant jeg denne svære knappen nederst i skrinet, og den var definitivt den riktige knappen.
Frem med nål og tråd og mer håndsøm! Jeg blir jammen mer og mer tålmodig! Hurra!

DSC_4849DSC_4836

Kjolen er perfekt som den er, med høye hæler, cluthh og rød leppestift og negler, men den kan også tones ned som her med hvit capritights, skjrf eller hatt på hodet og motosykkell… hirr hirr!


DSC_4858

Jeg har brukt kjolen i hagen, i byen, på shopping, på grillkveld på sommeravslutning med 2. klasse og kommer nok til å bruke den masse på varme solfylte dager hvor jeg vil ha litt farge på skuldrene.

Tenk at jeg skulle kaste denne!

Lær av meg; Aldri kast muligheter, gi dem til MEG!

DSC_4845DSC_4858-2

2 kommentarer:

Manja sa...

Kjolen ble utrolig fin Shamu! Du er veldig flink til å se mulighetene. Imponerende!!!

SiriR sa...

Så fantastisk kul du ser ut med den nye lekre kjolen:)
Smart omsying!