onsdag 11. januar 2012

Å stjele seg litt tid i en bizzi hverdag…


I dag stoppet jeg tida litt og gjorde dagen min litt lenger. Jeg måtte.
Jeg hoppet ut av pliktjaget og fylte dagen med opplevelser som fyllte meg opp litt. Det er noen ganger helt nødvendig.

- Ringe barnehagen og si at vi rett og slett tar fri i dag.
- Se tegnefilm med minstemor etter å ha fulgt storebror til skolen, hvorav frokosten ble spist på veien, bestående av bolle med nugatti. Jadda… det var en sånn dag i dag. Ungene strålte, det gjorde jeg også.
- Gå på blomsterbutikken og la 5-åringen velge ut blomster til oldemor, bare fordi man vet at både 5-åringen og oldemor ELSKER blomster – Lykke!
- Besøke oldemor som har en fantastisk dag. Vi ler, smiler, prater, mimrer, klemme, lukter på blomster, ser på bilder, leser i bøker, spiser og nyter øyeblikkene.
Disse besøkene er magiske, og når lillesøster klatrer opp i fanget på oldemor, legger armen rundt halsen på henne og hvisker “Oldimoren min er den aller beste oldimoren eg har!”, ja da smelter jeg og energilageret mitt stiger enda ett lite hakk.
- Levere skøyter og hjelm på skolen, fordi storebror med stjerner i øynene skal gå på skøyter med SFO. Barnslig lykke, min glede!
- Hente storebror litt tidligere enn planlagt, bare for å skape seg kosetid rundt kjøkkenbordet med tegnesaker, barnemusikk, lykkelige barn og gode hverdagsøyeblikk.

IMG_1657

Jeg sier ikke at dagen har vært perfekt, men slike små øyeblikk man skaper selv, kan snu en sliten dag til en litt mindre sliten dag.
Jeg sover aldri på sofaen på dagen, ikke fordi jeg ikke trenger det, er det noe jeg har kontinuerlig behov for så er det søvn, men jeg føler aldri jeg har tid til å sove på dagen.
I dag gjorde jeg det – og jeg innrømmer at det var godt og absolutt nødvendig. Og, jeg hade jo faktisk tid!

Nyt øyeblikkene, skap deg øyeblikk, juks litt med tida og gi deg selv kvalitetstid med de som betyr noe for deg.
Nyt deg, dine, dagen og hverdagen – man vet aldri hva morgendagen bringer.

1337074859110588_rwE1JUZJ_c

7 kommentarer:

Barbro sa...

Nydelig innlegg!:D
Alle burde gjøre slike ting og, det ER bedre å GJØRE det enn å må angre på at man ikke gjorde det......... når det er for sent! Vi lever jo NÅ :D

Ida Elise sa...

Vakkert. Puntum.

I en Sving sa...

Så godt innlegg og deilig dag. Det er godt å stoppe tiden og puste litt :)

Marit sa...

Å, så fint å bli minnet på dette! Takk :)

Lillis sa...

Du inspirerer de fleste steder. syns du har mange gode innlegg i bloggen din, takk for at vi får lese! :-) ha en deilig dag! klem

duBedåre sa...

Tusen takk for sanne og viktige ord. Vi er våre egne sjefer med hva vi bruker tia vår til! Og hvor mye vi er tilstede i det vi gjør. Jeg er sikker på at du var 100 % tilstede i denne dagen. Herlig! Det gav meg egentlig litt energi å lese om din dag! Og litt lavere skuldre. Takk! (o:

Trådsnella sa...

Du vant du vant du heldige venn ;)
Et husskilt fra ramsign!

Send meg adr din på mail, så videreformidler jeg kontakt med ramsign, slik at du kan velge ut premien din! :) silham85@hotmail.com

Fin søndag videre!