onsdag 2. juni 2010

Streikerammede Bananmuffins med vaniljesaus (allergivennlige, mammavennlige og veldig barnevennlige)

DSC_2502

Det er streik i landet og mine unger er dermed blitt streikerammede barn som må lide seg gjennom hverdagen inne i stugu med hu mor.
Mor må ta ut feriedager og de må jo da fylles med feriesysler og feriekos så godt det lar seg gjøre.
Problem? Nope!
Vi baker!!!

Vi har ett barn i hus med diverse allergier. Hun tåler ikke melk, soya eller egg.
Da må vi eksperimentere litt. Det humoristiske oppi det hele er at min eldste datter, konfirmanten, har erklært at de allergivennlige kakene, pannekakene og julekakene er like gode om ikke bedre enn de originale. Yey! Mors ihuga bakeglede fikk seg en utfordring, og utfordringer elsker vi!

Denne gangen var det bananmuffins som skulle lages. Jeg tenkte det var greit å dele oppskriften med dere, så kan dere jo velge om dere vil lage dem allergivennlige eller “normale” med ordentlige egg og andre umhumskheter.

Du trenger:

- 2 halvstore bananer
- 2 dl sukker
- 100 g mykt smør
(Her bruker jeg Soft Spesial. Det fungerer perfekt til bakst og smaker like godt som vanlig Tine smør.)
- 2 egg (Her bruker jeg “Orgran No Egg”. Disse er glutenfrie for de som må tenke på det også. Dette pulveret gjør til og med pannekaker og vafler bedre enn om man bruker ekte egg. Magisk pulver tror jeg.)
- 1 dl vaniljesaus (Jeg bruker Oatly vaniljesaus av havre, ca en halv boks. Denne er uten melk og soya. Knallgod og meget populær her i huset.)
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
(NB. Bytt ut Freia med den grønne Vanila boksen. Det er natt og dag i smak og vel verdt de 3 ekstra kronene ca det koster.)
- 4 dl hvetemel (Her kan man fint bruke speltmel om man vil ha de litt mildere mot magen, eventuelt tilpasse kakespisere som skal ha minst mulig hvete.)

DSC_2479

Fremgangsmåte:

Mos bananene med en gaffel, tilsett sukker og smør.
Rør godt til en klumpfri og glatt masse.
Tilsett vaniljesaus og egg (jeg blander eggepulveret med rismelk med vaniljesmak – se bildet under. Her kan man selvsagt blande med vann som det står på pakken.) og bland godt.
Bland til slutt i de tørre ingrediensene og rør til en jevn muffinsrøre; ikke for tykk og ikke for tynn, ta sige-testen: Ta litt røre på en spiseskje, hell det tilbake i bollen og se om den renner av skjeen, sitter fast, dette ned som en stor klump eller … *kremt* Siiiiger. Da er den riktig.

DSC_2482

Hell røren i små eller store mufinsformer.
Jeg brukte de største og fikk 10 magiske muffins. Perfekt til en kosedag i stugu.
Fyll i formene 3/4 fulle og sett dem på ett stekebrett.

DSC_2485

Stek muffinsene midt i ovenen på 220 gradder i ca 15 minutter. Sjekk med pinne om de er ferdige mot slutten av steketiden.
Avkjøles på rist.
DSC_2490 

Muffinsene kan pyntes til krampa tar deg.
- Mammavennlig som på øverste bildet; ett dryss melis over.
- Streikerammede barn-vennlige som på bildet under; bland melis, oboy og vann og lag glasur. Pynt deretter med Nonstop (Brun pose med Nonstop er uten melk!!!)

DSC_2508 

Vi nyter vår ekstra feriedag!!! :-))

4 kommentarer:

Moan sa...

Mmmm...
Tror de øveste er mammavennlige for denne mammaen, også :-)

Shamu sa...

Godt at vi har lik smak Moan.. hehe... Bananmuffins er aldri feil!

Cecilie sa...

Så heldige unger du har, som har slik en kreativ mamma. :)

De så skikkelig gode ut.

Og husk at du har lovet meg boller da ;)

Cecilie

Shamu sa...

Cecilie, du må virkelig bare komme. Jeg bakte vaniljeboller og vanlige boller også i dag. Så her er det litt for alle. :-) Velkommen skal du være! :-)))