fredag 2. april 2010

Lue “En reddende fisk i skyene”

DSC_0987

Altså, før du i det hele tatt tenker “Jammen Shamuuu da, denne er jo paddeskjev, har du drukket?”.. så JA, den er skjev, og det er en GOD forklaring på det, jeg har ikke drukket.

Forklaring:
(Jada, jeg føler jeg må forklare meg når jeg legger ut sånne opplagte mislykka forsøk som faktisk både har sjel og har funnet sin plass i mitt og min sønns hjerte.. nemlig.")

Jeg hadde lyst til å tegne mønster på en sånn lue som vipper opp i en slags merkelig langørevariant når den er på hodet, uten at jeg helt visste hvordan man gjør dette. Ikke har jeg slike luer heller som kunne duge som mønsterkandidat, ergo så måtte man teste litt.
Jeg bruker ikke dyrebare søte stoffer på testprosjekter som på forhånd er dømt å måtte kastes, så jeg lette frem en genser fra redesigneskene mine, en sjøgrønn en sådan.
For å få luen lang nok, måtte jeg bruke hele lengden på bolen, deriblandt oppleggskanten nede, noe som i og for seg ikke gjorde noe, siden denne uansett skulle kastes… skulle…

Problemet var jo at da jeg sydde den sammen ble jo både form og størrelse perfekt, på første forsøk!!! Iiiiik… det er jo egentlig ikke engang lov!
Dermed måtte den få premie i form av å få leve.
Jeg kombinerte den med Skyestoff fra JNY/Cetho og applikerte på en fisk for å gjøre den enda morsommere.

Jeg testet en ny form for applikasjon, som nok funker aller best med fleece, eller litt mer luvne stoffer.

Jeg tegnet opp fisken på skystoffet, festet det blå stoffet bak med knappenåler før jeg sydde rundt tegningen med tett sikksakk.
Deretter klippet jeg tett inntill sikksakken for å få frem det blå stoffet.
En teknikk jeg fant i “Alt om håndarbeide”, men som nok ikke er like vellykket på interlock som på fleece.
Anyway, morsomt å prøve.

Lue er skjev som sagt, og det er pga den veldig tykke kanten, som igjen skyldes at den blå delen har oppleggskant akkurat der.. festlig. Men, neste gang blir den perfekt! Jeg gleder meg! :-)

Luen har sjarm, sant?

DSC_1008

2 kommentarer:

Hello sa...

Den är jättefin!

Och jag har gjort sån "omvänd" applikation i interlock och det gick alldeles utmärkt. Kolla här:
http://hellosblogg.blogspot.com/2009/06/en-pif-avklarad.html

JunePune sa...

Synes lua ble kjempefin jeg.. :D