I anledning storfint besøk, stort høydepunkt, spennende anledning og alt man ellers kan finne på av gode grunner til å bake en kake på en torsdag, så ble denne kaken bakt i anledning I DAG!
Kakeoppskriften har jeg fått fra en god venninne, en ekte superkakebaker, og om jeg får lov til å ytre min særdeles objektive mening så er dette virkelig en innertier på kakefronten.
Den er HELT fantastisk.. smelter på tunga, man går litt inn i seg selv og enser ikke omverdenen, man kan til og med få en tåre eller tre av ren nytelse når man tar det første tygget… Dette er JENTEKAKE!
Jeg lovte TV Vest sin eminente reporter å blogge oppskriften. Man holder det man lover.
Jeg er spent på om dere delte kakestykkene med kollegaer eller om dere spiste dere mette i bilen? hiihi…
Enjoy!
SOAKED CHOCOLATE CAKE
400 gram smør
4,5 dl vann
6 ss kakao
9 dl sukker
1 beger rømme (3 dl)
1 ts vaniljesukker (ikke i original oppskift, men jeg puttet det i.. mmmm)
4 egg
2 ts natron
9 dl hvetemel
GLASUR
100 gram smør
6 ss melk
5 ss kakao
2 ts vaniljesukker
350 gram melis
Sett ovnen på 200 grader.
Ha smør, vann og kakao i en stor kjele og varm det opp til smøret er helt smeltet. Rør til en jevn masse. Rør inn sukkeret og pisk inn rømmen. Pisk inn ett og ett egg om gangen, rør så inn mel, vaniljesukker og natron og rør alt til en fin deig.
Ha deigen i en stor papirkledd langpanne og stek den i ca. 30-40 minutter.
Sjekk med en kakenål om den er ferdigstekt. Kaken skal ikke være flytende, den skal være fast og se ut som en helt vanlig sjokolade-langpannekake. Den bør ikke bli brent.
Ta kaken ut av ovnen og prikk den STRAKS med en gaffel over hele kaken så du får masse små hull overalt. Massakrer gjerne, det skal være MASSEVIS med huller.
Hell over den VARME glasuren (den lages ferdig mot slutten av steketiden, ved å smelte smøret og blande inn det andre og røre alt godt sammen til en glatt glasur) og bre den godt utover. Den vil renne nedi hullene og gjøre kaken bløt.
La kaken avkjøles i kjøleskapet til den er HELT kald. Ta den ut og skjær den i pene firkanter.
Aha. Er det dette som er din (til nå) hemmelige kreative-energi-kraft-kilde?
SvarSlettMå bake litt kjenner jeg.....
Dette er hemnmeligheten ja.. haha... kaker hjelper mot alt.. har jeg hørt.
SvarSlettMan må bake! Kos deg fru-kreative-jansen! :-)))
oh-lala... Den er notert.
SvarSlettSitter bare å tenker på når som er neste naturlige tidspunkt å bake en sånn kake.
Jeg har forøvrig to spørsmål. Det første håper jeg du kan svare på, det andre vil nok bli stående som et evig mysterium:
1) Seterrømme eller lettrømme (vil lettrømme skille seg når den blir varm?)
2) Hvordan i himmelens navn skal jeg få en LANGPANNE inn i kjøleskapet???
mmmm den hørtes bare helt nydelig ut. tror den må prøves til helgen !!
SvarSlettTråkleguri - Deter alltid naturlig å bake kake. Sånn er det bare. Vi er jenter!
SvarSlettSvar på spørsmål:
1 - Jeg brukte lettrømme, no problem. :-) Men bruk Tine smør og ikke margarin. Viktig. Smaker best. :-)
2. Jeg lar den stå på benken til je skal legge meg, så tar jeg på lokk og putter den i kjelleren. Der er det kjølig. Dagen etter spiser vi av den, og VIPS så er det plass på ett fat som får plass i kjøleskapet.
Har du ikke kjeller ville jeg delt den i to når den ble avkjølt og lagt den på to tallerkener i kjøleskapet.
Forøvrig bruker jeg sånn langpanne med lokk, altså ikke den som følger med ovnen.
ÅÅÅÅÅ! JEg som liksom skal slanke meg... kan jo ikke det nå... for jeg har jo rømme i i kjøleskapet... jaja... da blir det sjokoladekake i helgen... *sukk* :)
SvarSlettSkal i barnadåp om 2 uker der jeg har lovet å ta med sjokkiskake - denen skal prøves da!!!!!!
SvarSlettTakk for oppskrift :) *sikle*
heldige meg som har et bursdagsbarn i huset i morgen, for nå står denne drømmen av en kake til godgjøring i kjøleskapet mitt!
SvarSlettmannen har slikket bollen til både røra og glasuren..så dette lover bra!
..digger star wars klærne dine foresten..!!
----gunnhild
Tusen takk for nyyydelig kakeoppskrift - bakt for første gang idag, og kommer garantert til å bli bakt igjen. Håper det er i orden at jeg linket til oppskriften din fra min lille blogg? Bare si fra hvis ikke :-)!
SvarSlettBloggen din er forresten kjempefin - inspirerende og kreativ!
Så kjekt at flere prøver den. Den er virkelig fantastisk, og jeg skal faktisk bake den i kveld.
SvarSlettLink til siden min tar jeg som ett stort kompliment!
Takk for ros! :-)))