torsdag 24. juni 2010

Hvad man har ventat på…



Jeg vet jo at sikkert samtlige har sett dette nå, men anyway. Jeg lovte å legge det ut når det kom på YouTube, og i dag er dagen! :-)))

Jeg har min egen lille YouTube snutt… Juhuu!

tirsdag 22. juni 2010

På 10 TV kanaler….! *dånedipp*

Herrefred, jeg var jo beæret over at jeg skulle snurre på Lokal TV her i Stavanger by og omegn, jeg ble satt ut og hyper da jeg fikk vite at jeg var å finne på TV Østold også, og for 2 dager siden fikk jeg vite at jeg også snurret på TV Sunnmøre… Himmel!

Jeg har nå fått å vite av min eminente reporter at jeg er å finne på s a m t l i g e lokal TV-stasjoner all over Norges land! Jeg har jo aldri hørt om Norgesrevyen og hadde ikke snøring hva det innebar. What to say? Yey! :-)) This is SO FUN!

TV Nord
TK TV
TV Sunnmøre
TV Haugaland
TV Vest
TV Telemark
TV Vestfold
TV Buskerud
TV Follo
TV Østfold

*liker veldig mye*

Og sjekk programomtalen til NORGESREVYEN, som er det programmet jeg er med i:

”Norgesrevyen byr på aktuelle, sjarmerende, sprelske og
interessante reportasjer fra hele Norge.

Programmet er et samarbeid mellom landets lokal-TV-stasjoner. Hver TV-stasjon plukker ut den beste reportasjen fra uka som er gått, og disse bindes sammen i Norgesrevyen.
Resultatet blir en god miks av gladsaker i magasinform fra landets lokalmiljøer.”

La du merke til den diskrè uthevet teksten jeg har merket?
Fine komplimentet! :-)

Hu mor blir altså nå gjenkjent på gaten og i butikkene. Er det nå man må begynne å passe på hva slags antrekk man trør på seg når man skal ut og kjøpe melk? haha…

Jeg er beskjeden nok til å elske dette! (Er det feil sånn egentlig? hihi.. )

Oh_Happy_Day___by_archlover[1]
(Bildet er lånt fra HER)

tirsdag 15. juni 2010

Babysett “Sivert og brødsmulene”

DSC_3000

En liten gutt trengte noen morsomme klær.
Små nye mennesker skal skille seg ut i mengden, man skal legge merke til dem og nyte det faktum at en ny livshistorie har startet. Tenk på alt det morsomme denne lille tassen har å se frem til! 

JAKKEN er sydd i turkis velour, brun ribb inni hetten og på ermer og nedre kant, samt vintage stoff i form av en gammel kaffeduk fra min glade barndom på fiskene Sivert &Co.
Sivert og familien hans har fått hvite knapper til å se med, det er brukt hvit glidelås og hvite knapper nede på ribben, en til pynt og en med en misjon. Litt forvirrring og spenning må man da virkelig også ha lov til på en tirsdag.
Jakken har fått lang alvehette for å bringe litt eventyr inn i hverdagen. Litt alver, prinesser, tusser og troll er balsam for en barnesjel.

Størrelse på jakken: 86

DSC_2999DSC_2997

BUKSEN er vid og deilig, akkurat slik en barnebukse skal være.
Sivert svømmer rundt foten og lager litt liv i leiren, den satser nok på litt smuler etter middagen tenker jeg.

Størrelse på buksen: 1-2 år

DSC_2993DSC_2996


Jeg beklager å måtte påføre dere litt skryt. Men andre synerder skjønner nok godt hvorfor jeg bare må.
Jeg er så fornøyd med detaljene rundt glidelåsen og hetten.
Hurra for meg! Etter en del knoting så gikk det strålende uten bruk av sprettekniven. :)))

DSC_2990

På innsiden:
DSC_2984 

På utsiden:
DSC_2985

mandag 14. juni 2010

Shamukjole “Aper på tur”

DSC_2956

Vi skal snart på ferie og da trenger man en sommerkjole uten lange armer.
Jeg ville teste en ny modell for å se om det kunne bli en uhøytidelig, koselig, kjøre på biltur-kjole.
Jeg er ikke helt fornøyd med modellen kjenner jeg, så kjolen blir nok ikke brukt uhorvelig mye, men kjekt å teste ut jaffal, og kanskje får den bli med på ferie. Vi får se hvor snill den er!

Skal teste mønsteret i stumme stoffer også og se om jeg trives bedre med den da. Hvis ikke så har man jaffal lært noe.

Jeg har brukt Velour fra S&S og Aper fra Cetho. Fargene er supersøte sammen, og stoffene gjør kjolen akkurat så leken og kosete som jeg ville… Det er ikke engang sikkert det er kjolen det er noe i veien med, kanskje det er modellen inni.. håhå… jeg tror jeg må teste den på noen med en annen figur enn meg. Alle modeller passer ikke alle figurer, sånn er det jo bare. Spanandes!

Str: 38/40

DSC_2967DSC_2962

fredag 11. juni 2010

Hva gjør shamu på TV i Østfold? Tjohei!

Som jeg har nevnt "noen ganger" (Jadda, jeg blir litt gira. Jeg er jo ikke vant til slikt. Once in a lifetime osv. Hurra!) så har jeg blitt intervjuet og hatt "hjemme hos" reportasje. Lille meg liksom.. hihi..
På tirsdag ble det sendt på TV Vest og hele familien satt benket hos naboen for å se. Vi har jo ikke TV Vest. (Det ble visstnok også sendt i går, ifølge flere kollegaer og venner som så det.)
I ettertid har vi ventet på at det skal legges ut på TV Vest sin YouTube side, slik at alle de som ikke har TV Vest men som ønsket å se det, skulle får lov til det.
Ting tar litt tid, men vi er tålmodige. Vi er det! :-)

I går fikk jeg den sjokkerende (i positiv forstand) nyheten av en dame på hobbyboden, at joda, jeg var å beskue på TV Østfold da. I Norgesrevyen. Tjohei!! Jeg er jo everywhere!

Er Norgesrevyen Øsfolds svar på Norge Rundt? Har jeg lov å være litt stolt?

Hvis du vil se innslaget kan du klikke på linken under. Jeg befinner meg sånn omtrent 3:11 ut i sendingen.


torsdag 10. juni 2010

Singoalla “Everything about you”

DSC_2935

Nydelig sommerkjole som en gang kan bli en tunika.
Singoallaene er så deilig dryge i størrelsene at man vokse med dem! Sweet Jolly!

Små jenter elsker rosa og blomster, og svingskjørt, og prinsessefakter og sterke farger.. små jenter må få lov til å være små jenter, hver dag, også på en fredag.

Denne kjolen er sydd i fantastisk retrosengetøy, mykt deilig og spekket med sjarm og sjel. Jeg får ikke nok av mønsteret og fargene. Fantastisk!

Ermene er av nytt lillemartine-stoff fra S&S.
Fremme på skjørtet er det applikert en stor blomst med en orange levende knapp i midten. Noe skal man ha å pille på, det er nemlig viktig.

Størrelse: 110

Kjolen finner du i butikken.


DSC_2895
DSC_2940

Singoalla “I fell in love with you”

DSC_2934

En deilig sval og romantisk kjole som ligner en jeg har sydd for noen dager siden. Den er derimot ikke lik. De er aldri like. Man skal jo være unik og spesiell! :-)
Denne kjolen har en kraftigere og varmere grønnfarge på ermer og lomme, samt at lommen har fått en turkis knapp til pynt.
Den er også tiltenkt en eldre jente som også liker å samle, gjerne på små blinkende steiner og fine gule blomster i hagen.

Størrelse: 110

Kjolen finner du i butikken.


DSC_2932

DSC_2907

Bukse “Wait for me”

DSC_2927

Tiden går så fort! Ungene våre går fra baby til 2-åring på en to fem… de løper sååå fort, de hopper ned fra stoler og fortauskanter, de klatrer overalt, de spiser så mange is de klarer før vi oppdager dem og sier stopp, de spiser også gress… de små barna våre hyler av begeistring over en flue og de triller i latter når vi søler melk ved siden av glasset deres.. de små tingene i livet er så morsomt, så viktig, så ALT!
2 åringen nyter øyeblikket.. mens vi prøver å henge med i tiden… veeeent!

Små utforskere trenger klær som gir dem identitet, klær som er morsomme!

Denne buksen er sydd i myk deilig babycord, brun med eggeskallfargede prikker, akkurat som tusenvis av små fullmåner.. Fantasi er deilig!
Turkis ribb og turkis stjerne i baken gir den litt ekstra glans i hverdagen.
Denne buksa kan man hoppe med.

Str. 2-3 år.

Du kan kjøpe buksen i butikken.


DSC_2924
DSC_2926

Bukse “Stjernetog og stjernenykker”

DSC_2928

Noen barn er nysgjerrige, noen barn er hjelpsomme, noen barn er veldig nytige.. ihvertfall vil de gjerne være det… å få lov til å hjelpe til er det største av alt.. neon dager, når det går på deres premisser og de får bestemme.. hvis ikke vil de ikke.. rett og slett. Sånn er det med den saken. La meg få lov til å være barn, og nytig, når jeg vil.
Thomas toget er ett nyttig lokomotiv, ihvertfall ønsker han å være det. Sammen med gode venner opplever han nye eventyr hver dag, slik barn skal gjøre.
Denne buksen passer til en liten gutt som vet hva det vil si å være stjerne i sitt eget liv.
Enjoy!

Buksen er sydd av myk deilig imitert dongristoff, ett stoff som en gang skulle vært sengetøy… skulle vært…. det manglet tydeligvis stjerner så det ble puttet bakerst i skapet i påvente av ett nytt liv.
Vil ditt barn gi det ett spennende liv? Kan det få være litt nyttig? Som en bukse?

Str. 2-3 år.

Buksen kan kjøpes i butikken.

DSC_2929

mandag 7. juni 2010

Sniktitt fra subula mi

Jubel, se jeg har rydda! hehe…

I anledning TV Vest besøket mitt, måtte jeg jo rydde syrommet mitt ganske heftig.
Nå er alt sortert og plassert i kasser og hyller, bokser og diverse. System!!!
Her er en kjapp rundtur i syrommet. Jeg glemte å ta bilder av ene hylla med sytråd, glidelåser, nåler osv. Men en annen gang kan jeg ta bidler av knappesystemene mine osv.
Her får dere jaffal se litt. :-))

Jeg har 3 symaskiner stående fremme. Disse er jeg veldig glad i. hehe.. Jada, man kan bli glad i døde ting, så lenge de skaper levende og glade ting. ;-)
For nye lesere som lurer på hva jeg syr på så har jeg:
* Symaskin – Janome MC6600 Pro
* Overlock – Babylock Imagine
* Coverlock – Janome CoverPro 1000CP

Hvis jeg ikke har regnet feil så har jeg 19 kasser med stoff; 3 kasser inneholder redesignklær, en kasse inneholder små stoffrester, en stappfull kasse med mønstret jersey, en med ribb, en med ensfarget bomull og resten med mønstret bomull i en blanding av vintage, retro og nytt.
Velour og isoli og bekledningsstoffer ligger i hyllene på syrommet, mens mengder av Cord befinner seg i en stor hylle i kjelleren. Målet er at mitt nye syrom skal ha nok plass til ALLE stoffene. DET gleder jeg meg til!

Men sånn ellers. Her koser jeg meg. System er fantastisk inspirerende faktisk. :-)

DSC_2340DSC_2331
DSC_2330
DSC_2332 DSC_2334DSC_2335DSC_2333

Jeg har ikke plass til klippebord, så gulvet er utstyrt med 2 stk. “kontorunderlag” fra Ikea (slike som beskytter gulvet mot kontorstolhjulene). Disse er geniale som beskyttelse mot skarpe knivhjul. :-)
DSC_2337

torsdag 3. juni 2010

Singoalla “Marshmellows og grønne frø”

DSC_2577 

Små jenter i bare føtter som gumler marshmelloms fra trespyd sånn 3 minutter før de skulle på grillen, bare fordi de virkelig ikke klarer å vente lenger.
Marshmellows er jo godt, hvorfor spare på godene når man kan nyte øyeblikket?
2 åringer har skjønt det, de lever i nuet!
Denne kjolen er perfekt til marshmellowspising, jordbærspising, sjokoladespising, eller løping til stranden.

Kjolen er sydd av vintage stoff og bomullstoff. Deilig sval, myk som rosa babyhud og nydelig passform som passer lenge.

Størrelse: 92, men kan brukes mye lenger som tunika med jeans eller tights under. På vinteren er den super med en langermet genser under.

Kjolen har fått en lomme i front. Perfekt til glansbilder og sjokoladepapir.

Kjolen kan kjøpes i butikken.

DSC_2568
DSC_2572

onsdag 2. juni 2010

Singoalla “Jamrock”

DSC_2535

Jeg tror ikke jeg overdriver om jeg sier at jeg har drømt om å sy slike kjoler som dette i 2 år nå.
Våre gode naboer sydde “Singoallaer” hele tiden, og jeg var grønn av misunnelse.
Når har jeg O M S I D E R fått tak i ett mønster jeg kunne ta utgangspunkt i for å få den slik jeg ville. Jeg har endret litt både her og både der, men nå er jeg strålende fornøyd med den. Kjolen er akkurat så leken og praktisk i fasongen som jeg ønsket.
Jeg har planer om en versjon med lang arm også, men den er ikke tegnet enda.
Nå er det sommer og sol, og da må man ha søte, mye lette og fargeglade somemrkjoler.
I’m in!!!

DSC_2529 DSC_2530

Det blomstrete stoffet er vintage og absolutt helt fantastisk.
Jeg fikk det av min kjære Jubel en gang for en liten evighet siden. Perfekt til småjentekjoler!
Ermene er grønne med orange detaljer på innsiden.
Ett stort orange hjerte på magen for å gi den litt kjærleik midt i en onsdag. Flotters!

DSC_2537

Lillemor fikk prøve kjolen i dag for å teste størrelsen.
Samtidig testet hun om den fungerte til dansing på terassen, snurring rundt og rundt og litt mer rundt, samt hopping.
Den virket hele tiden.

Størrelse: 104

Kjolen kan kjøpes i butikken.

DSC_2542 DSC_2549 DSC_2560

RedesignKjole “Kjendiskjolen”

Kjendiskjolen

Man har jo faktisk hatt “hjemme hos reportasje” hos Shamu, og man har jo faktisk sydd på TV. Teknisk sett er det jo ikke vist på skjermen enda, men det er på vei, og kaaaanskje det kommer i dag?

Anyway, jeg lovte dere å vise mer enn sniktitt på kjendiskjolen. så her kommer bildeserien av prinsessa som gjerne skulle ønske hun var hjemme den dagen det skjedde, slik at hun kunne vist damene hvordan DET SKAL GJØRES. Hun er prinsesse, kjoleprinsesse til fingerspissene.

DSC_2422DSC_2420
DSC_2421

Alle mine kjære små maskiner er brukt, symaskin, overlock og Coverlock. Man måtte jo vise hvilke muligheter man har.
Utgangspunktet skulle være noe gammel, også skulle jeg kombinere det med noe nytt.
Jeg brukte en genser str 110, smalnet den, klippet bort halsen, kuttet ermene og bolen og kombinerte den med nye stoffer både her og både der.
Elefantstoffet er ZNOK og er aldeles fantastisk i kvalitet og utseende. Det er muligheter for at jeg må bestille inn litt andre farger også.. Love it!

Størrelse på kjolen: 3-4 år

Mulig denne legges ut for salg da den er akkurat på ermene til Alea, hun har nok vokst litt den siste tiden.. Oh My! Mine barn blir store!
DSC_2448 DSC_2455

Streikerammede Bananmuffins med vaniljesaus (allergivennlige, mammavennlige og veldig barnevennlige)

DSC_2502

Det er streik i landet og mine unger er dermed blitt streikerammede barn som må lide seg gjennom hverdagen inne i stugu med hu mor.
Mor må ta ut feriedager og de må jo da fylles med feriesysler og feriekos så godt det lar seg gjøre.
Problem? Nope!
Vi baker!!!

Vi har ett barn i hus med diverse allergier. Hun tåler ikke melk, soya eller egg.
Da må vi eksperimentere litt. Det humoristiske oppi det hele er at min eldste datter, konfirmanten, har erklært at de allergivennlige kakene, pannekakene og julekakene er like gode om ikke bedre enn de originale. Yey! Mors ihuga bakeglede fikk seg en utfordring, og utfordringer elsker vi!

Denne gangen var det bananmuffins som skulle lages. Jeg tenkte det var greit å dele oppskriften med dere, så kan dere jo velge om dere vil lage dem allergivennlige eller “normale” med ordentlige egg og andre umhumskheter.

Du trenger:

- 2 halvstore bananer
- 2 dl sukker
- 100 g mykt smør
(Her bruker jeg Soft Spesial. Det fungerer perfekt til bakst og smaker like godt som vanlig Tine smør.)
- 2 egg (Her bruker jeg “Orgran No Egg”. Disse er glutenfrie for de som må tenke på det også. Dette pulveret gjør til og med pannekaker og vafler bedre enn om man bruker ekte egg. Magisk pulver tror jeg.)
- 1 dl vaniljesaus (Jeg bruker Oatly vaniljesaus av havre, ca en halv boks. Denne er uten melk og soya. Knallgod og meget populær her i huset.)
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
(NB. Bytt ut Freia med den grønne Vanila boksen. Det er natt og dag i smak og vel verdt de 3 ekstra kronene ca det koster.)
- 4 dl hvetemel (Her kan man fint bruke speltmel om man vil ha de litt mildere mot magen, eventuelt tilpasse kakespisere som skal ha minst mulig hvete.)

DSC_2479

Fremgangsmåte:

Mos bananene med en gaffel, tilsett sukker og smør.
Rør godt til en klumpfri og glatt masse.
Tilsett vaniljesaus og egg (jeg blander eggepulveret med rismelk med vaniljesmak – se bildet under. Her kan man selvsagt blande med vann som det står på pakken.) og bland godt.
Bland til slutt i de tørre ingrediensene og rør til en jevn muffinsrøre; ikke for tykk og ikke for tynn, ta sige-testen: Ta litt røre på en spiseskje, hell det tilbake i bollen og se om den renner av skjeen, sitter fast, dette ned som en stor klump eller … *kremt* Siiiiger. Da er den riktig.

DSC_2482

Hell røren i små eller store mufinsformer.
Jeg brukte de største og fikk 10 magiske muffins. Perfekt til en kosedag i stugu.
Fyll i formene 3/4 fulle og sett dem på ett stekebrett.

DSC_2485

Stek muffinsene midt i ovenen på 220 gradder i ca 15 minutter. Sjekk med pinne om de er ferdige mot slutten av steketiden.
Avkjøles på rist.
DSC_2490 

Muffinsene kan pyntes til krampa tar deg.
- Mammavennlig som på øverste bildet; ett dryss melis over.
- Streikerammede barn-vennlige som på bildet under; bland melis, oboy og vann og lag glasur. Pynt deretter med Nonstop (Brun pose med Nonstop er uten melk!!!)

DSC_2508 

Vi nyter vår ekstra feriedag!!! :-))